Skip to content
Home » Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

  • Mikä on akryylin ja polykarbonaatin ero? Akryylin ja polykarbonaatin (PC) suurin ero on iskunkestävyydessä. PC on erittäin luja materiaali ja sitä käytetään esimerkiksi traktoreiden ja muiden työkoneiden ikkunoissa, teollisten koneiden suojaseinäkkeissä ja muissa kohteissa, joissa on suuri vaara poikkeuksellisen koville iskuille. Polykarbonaatti on noin 300 kertaa iskunkestävämpää kuin tavallinen karkaisematon lasi. Akryylin iskunkesto tavalliseen lasiin on noin 10 kertaa parempi eli normaalissa lasitus ja muussa kotitalouskäytössä se on usein riittävän kestävä. Toinen merkittävämpi ero materiaalien välillä on UV-säteilyn kestossa. Akryyli itsessään on UV-kestävä materiaali, joten se on sen puolesta ulkokäytössä pitkäikäisempi. PC-levyissäkin on UV-suojaus joten nekin kyllä soveltuvat käytettäväksi ulkona. 

  • Mikä on tilaukseni toimitusaika? Levyt lähtevät tehtaalta 2-5 arkipäivän kuluessa tilauksesta. Matkahuolto noutaa tilaukset tehtaaltamme tiistaisin ja perjantaisin. Maanantai-keskiviikko aikana tehdyt tilaukset lähtevät pääsääntöisesti perjantaisin ja torstai-sunnuntai välillä tehdyt tiistaisin. Kovimpina sesonkiaikoina (erityisesti kesällä) saattaa tulla jaksoja, jolloin toimitusajat ovat hieman normaalia pidempiä. Jokainen tilaus käsitellään ja valmistetaan yksilöllisesti, joten mitään tuotetta ei saada toimitettua suoraan varastovalmiina. 

  • En ole saanut tilausvahvistusta, mitä teen? Mikäli olet tehnyt tilauksen ja maksu on veloitettu tililtäsi, mutta et ole saanut sähköpostilla tilausvahvistusta, niin tarkista ensin sähköpostistasi roskapostikansio. Mikäli vahvistusta ei löydy, ole yhteydessä asiakaspalveluumme jotta voimme varmistaa, että tilaus on tullut perille. 

  • Minkä paksuinen levy minun kannattaa tilata? Muovi on materiaalina kevyt ja joustava. Sen vuoksi käyttökohteissa, joissa vertailukohtana on lasi, tulee käytettävän muovilevyn olla usein paksumpaa, jotta se pysyy ryhdikkäänä. Lasituskäyttöön tuleville levyille löytyy suuntaa antavat paksuussuositukset ”Tietoa pleksistä” osiosta (tähän linkitys oikealle sivulle). Tarvittavaa levypaksuutta voi ohentaa lisäämällä levylle tukevien rakenteiden määrää. Suositusta ohuempaa levyäkin voi toki käyttää, mutta on hyvä huomioida että se voi aaltoilla ja tuulisissa olosuhteissa joustaa.Sileitä tasoja vasten tulevat muovilevyt (esim. ruokapöytien suojapleksit ja keittiön välitilan muovit) voivat olla ohuempia. Tyypillisesti edellä mainituissa esimerkeissä käytettävä materiaalipaksuus on luokkaa 3-4mm. 

  • Mitä tarkoittaa maidonvalkea? Maidonvalkea on valkoinen levy, joka päästää valoa läpi noin 30%. Sitä voidaan käyttää mm. valaistuksessa sekä kohteissa joissa halutaan peittää suora näkyvyys, mutta kuitenkin valo saa tulla tuotteesta läpi. Mikäli tätä käytetään näkösuojana, niin on hyvä tiedostaa että levyn läpi voi näkyä varjo, mikäli levyn ja valonlähteen välistä kuljetaan. 

  • Mitä tarkoittaa kovapinnoitettu? Muovilevy on pinnaltaan pehmeää ja naarmuuntuu helposti. Akryylista on saatavilla 3mm ja 4mm paksua levyä, jossa on toisella puolella levyä kovapinnoite. Pinnoite lisää parantaa naarmunkestoa esim. hankauksessa, mutta ei tee kuitenkaan levystä naarmuuntumatonta. Levyissä pinnoitettu puoli on merkitty tarralla. 

  • Minkä reunakäsittelyn tarvitsen? Reunakäsittelyä ei välttämättä tarvitse lainkaan. On kuitenkin suositeltavaa, että mikäli levyn reunat jäävät näkyviin (esim. ruokapöydän suoja), niin levyyn tehdään reunan hionta. Tämä poistaa terävät särmät levystä, jolloin siitä ei saa vahingossa viiltohaavoja.Mikäli levyn reunat jäävät näkyviin voidaan ne myös kiillottaa. Levyn reuna jää sahauksessa mattapintaiseksi ja timanttikiillotuksella tämä on mahdollista viimeistellä kiiltäväksi. Timanttikiillotus on puhtaasti visuaalinen viimeistely ja etenkin paksummissa levyissä se tekee levystä viimeistellyn näköisen. Timanttikiillotus sisältää myös reunan hionnan. Polykarbonaatti on materiaalina niin kova, että siihen ei reunaviimeistelyjä saa otettua erikseen. Mikäli siitä haluaa poistaa terävät särmät, niin se on mahdollista tehdä kotikonstein ihan tavallisella suhteellisen hienolla hiomapaperilla.  

Tietoa pleksikaupasta

Pleksikauppa on Kera Group Oy:n verkkokauppa, josta voit tilata pleksit kätevästi ja nopeasti määrämittaan sahattuna. Pienin toimitettava kappale 0,01 m2. Toimitus matkahuollon pisteisiin.